Αστρολογία & Οίκοι - astroboro.gr

Άκου ΔΥΝΑΤΑ τον XFMgr

Instagram posts

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Αστρολογία & Οίκοι

Αποτέλεσμα εικόνας για astrology

Τι είναι οι οίκοι;

Στην Αστρολογία ο ζωδιακός κύκλος χωρίζεται σε δώδεκα τμήματα τα οποία εκφράζουν τις καθημερινές δραστηριότητες της ζωής μας και ονομάζονται οίκοι ή σπίτια. Οι πλανήτες και τα ζώδια που βρίσκονται μέσα στους οίκους μας δείχνουν σε ποιους τομείς θα υπάρχει έμφαση σε ένα χαρακτήρα ή σε ποιον τομέα θα ενεργοποιηθούμε, στο συγκεκριμένο χρόνο όταν εξετάζουμε τον χάρτη για τις προβλέψεις. Υπάρχουν πολλά συστήματα διαχωρισμού των οίκων, τα κυρίως γνωστά είναι του Πλακέντιου(Placidus() και Κωχ. Οι οίκοι σε ένα ωροσκόπιο αρχίζουν από τον ωροσκόπο.

Τι σημαίνουν αστρολογικά οι οίκοι;


1ος οίκος Ωροσκόπος ή ASC 


oroscoposΠροσωπικότητα - φυσική κατάσταση 

Ο πρώτος οίκος = Ωροσκόπος αντιστοιχεί συμβολικά στο 1ο ζώδιο του Κριού, το ζώδιο όπου κυρίαρχος πλανήτης είναι ο Άρης. 

Ο πρώρος οίκος αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα μας, το σώμα μας, όπως και την εξωτερική εμφάνιση και την συμπεριφορά μας. Το πως φαινόμαστε στους άλλους και πως θα θέλαμε να μας βλέπουν οι άλλοι ή πως θα θέλαμε να μοιάσουμε . 

2ος οίκος 

2os oikosΧρήματα - Υλικά αγαθά - Υπάρχοντα 

Ο δεύτερος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 2ο ζώδιο του ζωδιακού τον Ταύρο, στο οποίο κυρίαρχος πλανήτης είναι η Αφροδίτη. 

Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει τα υλικά αγαθά, τα οικονομικά μας, τα χρήματα που αποκτούμε με τον προσωπικό μας αγώνα. Παρουσιάζει επίσης τις αισθήσεις μας και την αισθητική άποψη και στάση μας πάνω στην ύλη. 

3ος οίκος 

3os oikosΕπικοινωνία - συγγενείς- αδέλφια 

Ο τρίτος οίκος συμβολικά αντιστοιχεί στο 3ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου το ζώδιο των Διδύμων, στο ζώδιο όπου κυρίαρχος πλανήτης είναι ο Ερμής. 

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει την πνευματική μας αντίληψη, την ικανότητα επικοινωνίας και σκέψης, το γράψιμο. Οι επικοινωνίες(τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, Μ.Μ.Ε),οι συγκοινωνίες και οι σύντομες μετακινήσεις συνδέονται με αυτό τον οίκο. Όπως επίσης και οι συγγενείς, τα αδέλφια και οι γείτονες μας. 

4ος οίκος 
4os oikos
Οικογένεια - Μητέρα - Ρίζες 

Ο τέταρτος οίκος συμβολικά αντιστοιχεί στο 4ο ζώδιο του Καρκίνου, στο οποίο κυρίαρχος είναι η σελήνη. 

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει την μητέρα, την οικογένεια, το σπίτι, τα αποκτήματα, την ασφάλεια και τα ακίνητα μας. Δείχνει επίσης το παρελθόν και τις συνθήκες που επικρατούν στην αρχή και στο τέλος της ζωής μας. 

5ος οίκος 

Αποτέλεσμα εικόνας για έρωτας
Έρωτας - Δημιουργία - Αναπαραγωγή - Ψυχαγωγία 

Ο πέμπτος οίκος συμβολικά αντιστοιχεί στο 5ο ζώδιο του Λέοντα, στο οποίο κυρίαρχος είναι ο Ήλιος. 

Στην Αστρολογία ο 5ος οίκος αντιπροσωπεύει την δημιουργική μας ικανότητα, τα παιδιά και τον έρωτα. Εκπροσωπεί επίσης τις κοσμικές συγκεντρώσεις, τις διασκεδάσεις και τα τυχερά παιχνίδια. 

6ος οίκος 
6os oikos
Εργασία - Υπηρεσία - Υγεία 

Ο έκτος οίκος συμβολικά αντιστοιχεί στο 6ο ζώδιο του Παρθένου, στο οποίο κυρίαρχος είναι ο Ερμής. 

Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει την εργασία μας ,τις υπηρεσίες και την προφορά που παρέχουμε στην κοινωνία. Είναι ο οίκος που δείχνει για την υγεία και τις προδιαθέσεις μας στις ασθένειες. 

7ος οίκος 

7os oikos

Εμείς - Συνεργασίες - Γάμος 

Ο έβδομος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 7ο ζώδιο του Ζυγού, στο οποίο κυρίαρχος είναι η Αφροδίτη. 

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει το εμείς και κατά συνέπεια τον γάμο, τις μόνιμες σχέσεις τις προσωπικές ή τις επαγγελματικές και τις συνεργασίες. 

8ος οίκος 
7os oikos
Οικονομικά - Ψυχολογικά - Σεξουαλικότητα - Κληρονομικότητα 

Ο όγδοος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 8ο ζώδιο του Σκορπιού, στο οποίο κυρίαρχος πλανήτης είναι ο Πλούτωνας. 

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει τα περιουσιακά στοιχεία, τα αποκτήματα και τα οικονομικά από εξωτερικούς παράγοντες π.χ. κληρονομιές, φορολογικά, δάνεια. Εκπροσωπεί επισης τα μυστήρια της ζωής ( γέννηση, θάνατος), το σεξ αλλά και τα πάθη και τα εγκλήματα ανήκουν σε αυτό τον οίκο. Όπως επίσης και οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι εταιρείες και οι οργανισμοί. 

9ος οίκος 

Αποτέλεσμα εικόνας για astrologyΑφθονία - Πρόοδος - Πνευματική ανάπτυξη 

Ο ένατος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 9ο ζώδιο του Τοξότη, στο οποίο κυρίαρχος είναι Δίας. 

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει την εξέλιξη, την πρόοδο, την αναζήτηση της μόρφωσης ή της ανώτερης γνώσης. Δείχνει ακόμη τις αξίες, τα υψηλά φιλοσοφικά, τα θρησκευτικά ή τα ηθικά ιδεώδη μας. Η ανώτερη εκπαίδευση, το πανεπιστήμιο, τα υπερατλαντικά ταξίδια, το εξωτερικό, οι ξένοι και ο νόμος αντιπροσωπεύονται επίσης από αυτό τον οίκο. 

10ος οίκος 

Αποτέλεσμα εικόνας για σκάλα ζωήςΚαριέρα - Επάγγελμα - Πατέρας 

Ο δέκατος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 10ο ζώδιο του Αιγόκερου στο οποίο κυρίαρχος είναι Κρόνος. 

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει την καριέρα, το επάγγελμα, τις φιλοδοξίες και τους στόχους μας στην κοινωνία. Οι τιμές, η δόξα και οι επιβραβεύσεις, καθώς και ο βαθμός πειθαρχίας και σύνεσης στην κοινωνία. Παρουσιάζει τον πατέρα για τις γυναίκες, την μητέρα για τους άνδρες. 

11ος οίκος 

11os oikosΚοινωνικότητα - Αλτρουισμός - Φιλίες 

Ο ενδέκατος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 11ο ζώδιο του Υδροχόου,στο οποίο κυρίαρχος είναι ο πλανήτης Ουρανός. 

Ο οίκος αυτός αφορά την κοινωνικότητα και τις σχέσεις μας με το κοινωνικό σύνολο. Δείχνει τις δραστηριότητες στα κοινά, τους συλλόγους και τις ομάδες. Οι κοινωνικές και φιλικές σχέσεις, οι εξερευνήσεις, οι εφευρέσεις και η τεχνολογία ανήκουν επίσης σε αυτόν τον οίκο. 

12ος οίκος 

Αποτέλεσμα εικόνας για υποσυνείδητο
Πνευματικότητα - Υποσυνείδητο - Ψυχολογία 

Ο δωδέκατος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 12ο ζώδιο τους Ιχθείς, όπου κυρίαρχος πλανήτης είναι Ποσειδώνας. 

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει την ψυχολογική πλευρά του εαυτού μας, το υποσυνείδητο μας, τις δοκιμασίες, τις κρυφές μας ανησυχίες. Τα ιδρύματα, τα νοσοκομεία, οι φυλακές, οι ασθένειες, το παρασκήνιο και τα μυστικά, αντιπροσωπεύονται επίσης από αυτόν τον οίκο. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες